torsdag 23. november 2017

FLORA MOT KVISER – DE BESTE NATURLIGE OLJENE


 De av dere som har vanskelig hud, vet godt hvor mange problemer kviser kan forårsake. Derfor kommer jeg i dag til dere med naurlige vidunder som er uovertrufne i kampen mot dette problemet.



På markedet kan vi finne flere forskjellige naturlige oljer, men uren hud med kviser stiller høye krav. Det viktigste er at kosmetikk ikke er komedogen, altså ikke tetter porer. Ellers kan resultatet bli motsatt enn det som var tilsiktet – i stedet for glatt ansikt ser vi da i speilet et stort utslett av kviser. Nedenfor presenterer jeg noen velprøvde forslag.

Solsikkeolje – den anbefales til fet hud, kombinasjonshud og uren hud. Den absorberes godt og fører ikke til hudormer. Den inneholder opptil 90 prosent umettede fettsyrer slik at den viser antiinflammatoriske og normaliserende egenskaper.

Olje av purpurnesle – den hemmer vekst av bakteri Propionibacterium acnes som er ansvarlig for dannelse av kviser i ung alder. Derfor er dens bruk anbefalt for personer med akne. Den virker antiseptisk, antiinflammatorisk og antiallergisk. Den har sterke desinfiserende egenskaper og gjør sårheling raskere.

Bringebærfrøolje – en vitaminbombe (A+E). Den forebygger tilstopping av porene, reduserer rynker, hemmer degenerative forandringer. Dessuten absorberer den UV-stråling og viser antineoplastiske egenskaper.

Tamanuolje – min favoritt. Man har beskrevet tilfeller med helbredelse av psoriasis, sår eller kronisk akne ved hjelp av den. Den virker antibakterielt, soppdrepende og stimulerer vevregenerering. Den forårsaker at ansiktet ser mer uthvilt og velpleid ut.

Saflorolje – antioksidant anbefalt til fet hud med kviser. Den etterlater ikke følelse av klissete hud, og samtidig er den dypt fuktighetsgivende.


Jeg har beskrevet her mindre kjente oljer, men de trenger ikke å bli de eneste hjelpemidlene i daglig pleie. Et eksempel kan bli den populære linoljen. Den kjempepopulære arganoljen skal også egne seg utmerket. Husk at enhver av oss er annerledes, og det samme skjønnhetsproduktet kan virke forskjellig på oss. Jeg oppfordrer til å teste på egen hud! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar