fredag 13. juli 2018

Hvordan kan man fort styrke neglene?


Ødelagte negler er et problem til mange kvinner som bruker ulike kosmetiske behandlinger, slike som manikyr eller pedikyr. Det er også andre faktorer som bidrar til at neglene er svake, og som vi ikke har noen innflytelse på. Det finnes likevel metoder for å gjøre dem igjen sterke og friske. I denne artikkelen finner du noen råd for hvordan du kan fort, effektivt og uten anstrengelse støtte deres regenerasjon.


kosmetolog negler


Årsaker til sprø negler

Sprukne og sprø negler er ofte en følge av feil pleie og regelmessig bruk av kosmetiske behandlinger slike som lakkering, forlengelse eller hybridmanikyr. Til skader på negler bidrar også vanlig husarbeid. Mekaniske skader er nemlig en av de vanligste årsakene til ødelagt negleplate. En viktig rolle spiller også feil kosthold som mangler nødvendige næringsstoffer, slike som protein, sink, silisium og vitamin A, E, B og C. En annen årsak som kan føre til altfor sprø negler, er også sterkt og langvarig stress. Her er ei liste over vaner og feil innen pleie, deres eliminering skal betydelig bidra til forbedring av neglenes tilstand:
    neglebiting
    bruk av neglelakkfjerner med aceton
    feil filing
    vaskemidler
    klorvann
    solstråling
    å holde hendene i vann for lenge
Riktig pleie og å bli kvitt dårlige vaner skal hjelpe deg å regenerere negleplaten selv om den allerede er skadet. Nedenfor finner du noen metoder som fort styrker neglene dine og betydelig påvirker deres positive utseende. Hvis tradisjonelle behandlinger likevel ikke vil skape forventede resultater, henvend deg nødvendigvis til spesialist. Svekket negleplate kan nemlig også ha en helsemessig bakgrunn.

En naturlig måte å styrke neglene på

lakkere negler

Det er kosthold som er ansvarlig for utseendet av våre negler og også neglebånd. Derfor skal man huske å spise produkter som er rike på protein. Slike grunnstoffer som kalsium og silisium er også veldig viktige for helsa, de gjør nemlig neglene harde og sikrer dem riktig hydrering og elastisitet. Ikke glem heller forskjellige hjemmemetoder som det er verdt å prøve.
Det er få som vet at rå løk er et naturlig middel som herder negleplaten. Man må bare dele grønnsaken i to halvdeler, lage hull i midten og sette neglene inn for 15 minutter. På samme måte fungerer hvitløk – i et glass vann skal man sette et par finskårede hvitløksfedd og la det stå et øyeblikk, og deretter skal man holde hendende i det i 20 minutter. Også rosmarin har styrkende egenskaper, men laging av et avkok er imidlertid mer krevende. I et glass vann skal man tilsette to spiseskjeer rosmarin og deretter koke i cirka 5 minutter. Etter avkjøling må man bare sette fingrene inn i det for 10 minutter og gjenta hele behandlingen to ganger i uka. For sprø negler er det en balsam av agurk som virker effektivt – man skal presse ut saft uten å fjerne skallet og sette hendene i den hver dag.
Ricinusolje hjelper også å styrke neglene, den er rik på vitamin E. Man kan ikke glemme om sitron, dens saft kan man tilsette i et glass varmt vann og holde hendene i det i 5 minutter og så tørke dem nøye og polere negler. En interessant metode som støtter regenerasjon, er å sette hendene inn i en skål med majones for rundt 5–8 minutter. Nøkkelingrediensen av majones er nemlig olje og hønseegg som inneholder mange styrkende vitaminer og mineraler. I dette tilfellet må man huske om å vaske hendene eller føttene med varmt vann etterpå. Positive resultater skapes også av åkersnelle som er tilgjengelig på hvert apotek – man må bare lage et avkok av en håndfull åkersnelle per et glass vann og så sette hendene inn i det.
Man kan også bruke et naturlig middel som baserer på en blanding av olivenolje, honning og egg. Man skal blande en spiseskje olivenolje, en spiseskje honning og eggeplomme til det blir en jevn masse som man etterpå skal påføre på hver negleplate. Etter 30 minutter vaskes den bort med vann.

Rask regenerasjon av neglene etter å ha hatt kunstige negler

skjønnhetssalong

Veldig ofte etter å ha fjernet kunstige negler, hybridmanikyr eller gelenegler ser våre hender forferdelig ut. Feil fjerning fører til at negler blir sprø, hakket, sprekkende, flisete og enda mer utsatt for skader. Det finnes også en formening om at akryl og gele påvirker dem dårlig, noe som likevel ikke er sant – de skades av feil laget manikyr, f.eks. filing uten å matte neglene før. Hva kan man altså gjøre for å redusere skader så mye som mulig og styrke neglene etter å ha fjernet kunstige negler?
For det første og viktigste – fjern kunstige negler, gele og hybrid på en profesjonell måte. Man kan gjøre det på en skjønnhetssalong eller hjemme ved å bruke aceton. Man må imidlertid huske å holde det så kort som mulig på negleplaten. Aceton virker nemlig sterkt uttørkende. Derfor må man bruke det klokt. Legg også merke til at det ikke blir noen spor etter neglelakk, og etter bruk av neglelakkfjerner vask hendene i vann med såpe og tørk dem nøye.
For det andre – ta vare på neglebånd. Masser krem inn i disse stedene, best en slik krem som inneholder AHA-syrer som hjelper å bli kvitt død overhud. Ikke poler negleplaten altfor intensivt, og gå til ekspert hvis du har noen alvorlige problemer.
For det tredje – bruk balsamer. Hvis du ønsker å påskynde vekst, la være å file negler i noen tid. Gjør neglene kortere, påfør balsam som påskynder vekst og la dem være i ro. Bruk også balsamer som forbedrer neglenes tykkelse.
Det er også nærende bad som skal hjelpe i å styrke neglene, de tar samtidig vare på neglebånd. I en skål med varmt vann skal man tilsette et par dråper olivenolje og deretter holde hendene i avkoket i cirka 15 minutter. Etter anvendelse av bad husk å påføre krem med vitamin A + E på hendene, fokuser spesielt på neglebånd og negleplaten.
Du må huske at å få neglene tilbake i god stand er en langvarig prosess, derfor må du bli tålmodig.

De raskeste metodene for å styrke neglene

balsam negler

Hvis du bryr deg om tid, er den raskeste metoden for å regenerere neglene å bruke produkter som er tilgjengelige hjemme hos deg. Nedenfor finner du noen gode råd for hvordan man skal bruke dem produktivt.
    Sitronsaft og olivenolje – et par dråper saften og oljen masser inn i negleplaten og ta på bomullshansker. Kuren er best for natten. På den måten blir preparatet sittende på hendene i et par timer.
    Sitronsaft og salt – bland ingrediensene og påfør ved bruk av en pensel. La blandngen ligge i 15–20 minutter og så skyll ned. Du kan bruke denne kuren 2–3 ganger i uka.
    Vann – som det viser seg, påvirker drikking av mye mineralvann positivt tilstanden av våre negler. Hvis du ser at negleplaten er matt, svak og sprø, drikk minst 2 liter vann daglig, så ser du en betydelig forbedring etter en viss tid.
    Gelatin – man løser den opp i et glass lunkent vann, og etter 5 minutter, når den svulmer, varmer den opp og holder fingrene i den i cirka 15 minutter.
    Spis ferske grønnsaker og frukt og også fullkornsprodukter – de tilfører vitamin A, E og jern som deltar i oksygentransport og sørger for tilstanden av celler som bygger negleplaten.

Produkter som styrker neglene

sett til negler


Hvis du vil fort styrke neglene på en annen måte, bruk også produkter som tilbys på apoteker eller kosmetikkbutikker. Det anbefales en naturlig ricinusolje BIO som er rik på verdifulle fettsyrer, vitamin A og E samt ricinolsyre. Den støtter ikke bare dine hender, men også påvirker godt tilstanden av hår, øyenbryn og øyevipper. Det er også en god idé å vise interesse for balsamer for sprø negler, eller balsamer til neglebånd. Kreatinbalsam kan være behjelpelig, den inneholder verdifulle planteoljer, bl.a. ricinusolje, olje fra agurkurt og nattlys som også pleier neglebånd ved å gjøre dem myk og beskytte dem mot uttørking. De fleste produktene som tilbys, kan man få til gode priser, noe som virker til deres fordel.
Å ta vare på neglene betyr likevel ikke bare å bruke kremer og balsamer. Man må huske om å unngå neglelakkfjerner med aceton og andre skadelige stoffer. Det finnes flere andre produkter som er mye sunnere for negleplaten. Det er også viktig å file negler alltid i samme retning. Ikke bruk neglefil av metall, bytt den til en som er av glass eller papir som forsiktig utjevner negler. Mens du vasker bolig ha alltid gummihansker på deg. Ikke ta lang og varm dusj, og – det er det viktigste – ikke bit neglene og neglebånd. Varig kontakt med spytt fører nemlig til at neglene fliser seg mer opp og vokser saktere.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar