mandag 17. juli 2017

Pleie av krøllete hår

Så du er en lykkelig eier av krøllete hår? Ja, du leste godt – du er heldig! Godt stelte krøller gir hver kvinne sjarm uansett alder. Nøkkelordet her er likevel pleie. Hvis håret ditt er langt fra det du ønsker deg, ikke bekymr deg. Jeg skal dele med deg velprøvde metoder som bidrar til at håret mitt er fyldig, spenstig og fullt av liv.

Den vanligste feilen som gjøres ved pleie av krøllete hår, er måten å gre det på. Og det verste du kan gjøre, er å gre det når det er tørt! Det er best å bruke det følgende:

1) Du vasker hår med sjampo som er tilpasset hodebunnen. I mitt tilfelle er det en rensende urtesjampo.

2) Du påfører hårbalsam. Det er viktig at man ikke påfører den på hodebunnen, bare til omtrent halvparten av hårets lengde.

3) Du grer håret (men ikke med kammen), bare husk at hårbalsam må sitte på håret så lenge som det står på produktets emballasje.

4) Du skyller hårblsam og forsiktig vrir ut vann fra håret.

5) Du pakker det inn i et håndkle for bokstavelig talt 30 sekunder.

6) Og sånt! Nå går vi over til å utforme krøller.

Etter riktig hårvask og børsting kan vi spre håret forsiktig med fingrene slik at det ikke henger sammen. Deretter sprayer vi det med balsam som øker volum. Og så påfører vi en liten mengde krem til krøller (etterpå skal jeg anbefale deg den jeg bruker selv), men husk – man kan ikke overdrive med mengden av kosmetikk fordi du kan belaste håret på den måten. Nå smør balsam på innsiden av hendene og energisk kna håret, husk samtidig at man ikke skal påføre noe produkt på hodebunnen. Etterpå skal krøller ha en fin definert form.
En gang i uka er det godt å tilsette noen olje, og fokuser spesielt på å fukte hårtupper. Den neste vesentlige saken er å la håret tørke selv. Det er svært viktig å ikke samle det sammen i knute før det er helt tørt. Hvis du prøver f.eks. å flette det, kan du føre til at hårtupper begynner å brekke!

Og husk: hyppig vask forkorter livet – og i det minste er ikke bra for krøllete hår som er veldig utsatt for uttørking. Så husk om å vaske det vanligvis hver annen dag, gre på riktig måte og fukte, så skal det sikker gjengjelde deg hjelpen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar