fredag 14. juli 2017

3 steg til huden du drømmer om

Har du ikke lurt på hvorfor asiatiske kvinner har så vakker hud? Hver nasjonalitet har sine hemmeligheter når det gjelder skjønnhet. Nedenfor viser vi noen velprøvde skjønnhetstriks.

Ansiktet er ditt visittkort, og selv om man ikke skal bedømme ei bok etter forsiden, ville nok enhver av oss representeres av en strålende og renset hud som ikke er grå og full av småfeil! Her er noen få steg til drømmehuden.

1. Rens
Koreanske kvinner legger stor vekt på å rense ansiktet. Det finnes til og med en regel om å skylle ansiktet med vann 100 ganger! Man skal likevel ikke overdrive, det er nok å skylle ansiktet et par ganger og forsikre seg at kosmetikk ikke sitter igjen. Hva skal man bruke til å rense huden? Det beste blir ansiktsvann som kan suppleres med toner. Et interessant tilbud av naturlige skjønnhetsmidler har et polsk firma som heter Vianek. Hvis du slik som meg har sensitiv hud eller rett og slett liker du et ordentlig produkt til rimelig pris og uten kjemiske stoffer, bare prøv.

2. Fukt
Når du har renset huden godt, er det på tide å fukte den. Hvis du sliter med tørr hud, kan du tilsette i kremen fuktende serum eller neturlig olje (f.eks. av avokado) for å styrke kremens virkning. Riktig valg av en slik kosmetikk er en individuell sak, men det er verdt å sjekke ingredienser og først og fremst påføre skjønnhetsmidler på riktig måte. Først da kan man nemlig dra full nytte av deres virkning. Kremen skal man klappe forsiktig inn i huden etter å ha renset den.

3. Komplett pleie
I daglig ritual med rensing og hydrering er det verdt å inkludere laging av masker. Spesielt gode er masker av leire – hvit, grønn, rød og svart. Hver av dem er tilpasset en annen type hud. Mest nøytral er hvit leire, anbefalt for sensitiv hud. Husk også om at overhuden må skrubbes. Du kan gjøre det ved hjelp av hjemmemetoder. Bland favorittolje med sukker og kaffegrut, og etter rensing av huden masser ansiktet forsiktig med sirkulære bevegelser, husk om å unngå øyeområder. En slik peeling kan man gjøre maksimalt en gang i uka. Hvis du har veldig sensitiv hud kan du velge bort å legge til sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar