torsdag 23. juni 2016

Diett for sunt hår del 2

Som nevnt før, skal vitaminer for vakkert hår bli tilført organismen i hverdags diett. Det viser seg at utvendig hårpleie ikke er nok. Styrking av håret skal begynnes fra innsiden.

Biotin

Biotin (dvs. B7 vitamin) er en riktig motgift mot utfallende hår. Underskuddet av den bidrar til å danne flass og forsinker virkning til hårrøtter. Hvilke produkter er er altså rik kilde av biotin? Den skal du tilføre organismen din med eggeplommer, gjær, soya, linser, kikerter, bønner, sopp og rå kakao. Det som skal bli nyttig er også peanøttsmør fordi det er nettopp peanøtter som er flott kilde til dette vitaminet.
senso duo

Fettsyrer omega-3

Omega-3 fettsyrer spiller nøkkelrollen i dietten ikke bare pga. riktig fordøyelse. De bevirker også at organismen bedre absorberer vitaminer og enzymer fra maten. Det er nettopp de som sikrer bedre blodtilstrømning til hodebunnen og dette har bra påvirkning på kondisjon av håret. Det lønner seg altså å ha i dietten bl.a.: linolje, olivenolje, valnøtt olje, kokosolje eller avokado. Når du spiser disse produktene, skal du forebygge at skjørt hår faller av eller brekker seg.

Jod og jern


Disse grunnstoffene spiller veldig viktig rolle i hverdags hårpleie. De støtter raskere hårvekst og bevirker at håret blir tykkere og sterkere. Det anbefales altså å spise matvarer, bl.a. mager fisk, sjømat, belgfrukter, brokkoli eller sjø tang. . Det som er viktig er å kombinere dem med produkter rike på vitamin C - det gjør at produktene absorberes bedre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar