torsdag 25. mai 2017

Når skal man bruke leppeblyant?

Leppeblyant er kosmetikk som av flere kvinner behandles som overflødig ballast, men i praksis kan bare noen få av oss tillate seg å se bort fra leppeblyant. Den koster lite, så det er vedt å kjøpe en, spesielt at den strekker til lang tid.

Den blir nyttig for dem av oss som ønsker å forbedre omrisset av munnen. Det kan være flere grunner: bruk av myke leppestifter som forårsaker uskarpe konturer, naturlig uskarp og svak markert leppelinje og også ulike sykdommer og kosmetiske plager som fører til at kontur av lepper blir forvrengt eller uskarp. Leppeblyant brukes til optisk forstørrelse av lepper og utjevning av deres farge fordi det er nettopp på leppekanten at det dukker opp misfarginger eller mangler som ødelegger den perfekte makeupen.

Grunnleggende bruk av leppeblyanten krever valg av farge som er tilpasset leppestift. Leppeblyant kan likevel brukes også uten leppestift, i noen mer moderne makeup. Da fungerer det selvfølgelig regler for valg i samsvar med hudfarge, type skjønnhet osv., men man trenger da ikke å kombinere den med fargen på leppestiften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar