tirsdag 22. august 2017

Hvorfor har jeg tørr hud?



 1. For lange og varme bad

Det finnes ingenting bedre enn et varmt bad etter en hard dag – for din trivsel selvfølgelig, for huden føler ikke nødvendigvis samme entusiasme. Å sitte for lenge i for varmt vann kan føre til en ubehagelig følelse av at huden er stiv og grov. Hvis du likevel ikke kan forestille deg avslapping uten badekar fullt av vann, tilsett til badet et par dråper jasminolje som skal mykgjøre og beskytte huden mot uttørking. Dens lukt har også terapeutiske egenskaper, så badet blir da sikkert avslappende :)

2. Drikking av kullsyreholdige drikker

Desverre er ikke alle klare over farene til søtningsmidler som f.eks. aspartam, som finnes bl.a. i populære kullsyreholdige drikker. Å bruke produkter med kunstig sukker er skadelig for både skjønnhet (forårsaker hevelser i ansiktet) og helsa generelt (man har registrert økning av antall hjernesvulster etter at aspartam hadde blitt innført på markedet). Hvis kostholdet ditt inneholder ofte bokser med drikke „zero”, vurder da å bytte skadelig, kunstig søtet drikke til naturlige midler og ferskpresset juice eller limonade.

3. Ikke nok søvn

Kroppen vår består av flere deler som trenger hverandre for at du kan ha glede av skjønnhet og god helse. Grunnleggende vilkår for velvære er søvn. For noen er 6 timer nok, andre kan ikke våkne ordentlig etter 8 timers søvn. Bli kjent med kroppen din og bestem selv, men pass på å legge deg mer eller mindre samme klokka.

4. For lite vann


Om å drikke vann, spesielt om sommeren, snakkes det bestandig. Og det er godt fordi dehydrering er grunnen til flere helseplager. Hver dag skiller vi ut fra kroppen 1,5 liter væske. Når du tilfører kroppen en slik mengde, utjevner du bare forskjellen :) Prøv å drikke hver dag to liter vann så skal du se hvordan kroppen din gjengjelder det. Strålende hud, ingen tørr hud, energi – det er bare noen få av de utellige fordelene med riktig hydrering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar