mandag 21. november 2016

Hva bør nattkrem inneholde?

Med alder produserer huden på en naturlig måte mindre kollagen som er ansvarlig for blant annet hudens glatthet og tetthet. Det samme skjer med et annet protein – elastin som sikrer hudens elastisitet. Huden mister også stadig raskere vann, og det blir vanskeligere å fukte den. Dermed blir den mindre strammet, og det dukker opp rynker. Så jo fortere du begynner å forebygge effekter av tida som flyr, jo bedre.

Hudleger er enige om at det ikke er noe å vente på, for forhold vi lever i, forårsaker at vi stadig tidligere trenger støtte av type anti-aging. Avgjørende er tidspunktet mellom 30- og 40-årsalderen. Det er verdt da å handle forebyggende på første små endringer og stimulere huden slik at den lider minst mulig i perioden rundt 50-årsalderen med overgangsalder.

Verdifulle ingredienser

Hva bør en nattkrem inneholde for at du kan ha glede av glatt hud så lenge som mulig? Trettiåring trenger koenzym Q10, kolagen og vitaminer C og E. Førtiåringer også, men de må da ha høyere konsentrasjon, og i tillegg retinol, ceramider, proteiner, glykol- og folsyre.

Inneholder deres kremer disse ingrediensene? Les etiketter på emballasjer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar