torsdag 20. oktober 2016

Hjemmelaget maske av gurkemeie mot misfarginger

Gurkemeie er indisk krydder som vi oftest assosierer som ingrediens i aromatisk curry. Denne roten fungerer godt på kjøkkenet, men få mennesker vet at den også virker antibakterielt og inneholder mange antioksidanter. Av den grunn tilsetter vi den til sofistikerte retter og medisinske uttrekk. Men det er ikke slutt på gurkemeiens anvendelse!

Det er lurt å bruke dens fordeler også i skjønnhetspleie, for den utgjør et naturlig middel som bekjemper misfarginger, anke og betennelse i huden. En maske laget på grunnlag av gurkemeie avskaller overhuden og etterlater huden perfekt glatt. Dessuten, takket være gurkemeie, reduserer du små rynker og på naturlig måte forynger ditt utseende.

Ikke bekymr deg dette krydderet farger ikke huden din gul. Til maskens ingredienser må du tilsette bare en spiseskje gurkemeie i form av pulver slik at ansiktet ditt slutter å ha tegn etter trøtthet og ser ut som etter ferie. 

Her er min oppskrift på hjemmelaget maske av gurkemeie:

  • 1 spiseskje pulverisert gurkemeie,
  • 1 spiseskje vegetabilsk yoghurt eller probiotisk melkeyoghurt,
  • eventuelt: 2 teskjeer honning, en teskje kokosolje, et par dråper vitaminer A og E, sitronsaft, kokosmasse.

Å tilsette kokosmasse i masken garanterer peeling-effekt. Hvis du har problem med anke, lønner det seg å berike maskens sammensetning med honning eller naturell yoghurt som renser huden dypt. Bland alle ingrediensene i en bolle. Påfør masken på ansiktet og la den ligge i ca. 2030 minutter. Etter denne tida vask ansiktet med lunket vann. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar