lørdag 1. oktober 2016

Hele sannheten om UV-lamper

Når vi går til en salong for neglepleie og styling for å få hybrid manikyr, lurer vi på om vi ikke utsetter hendene våre for skadelig virkning til UV-stråling. Den kommer fra lamper som brukes til å herde en holdbar hybridlakk. Det viser seg nemlig at ikke alle lamper er like.

Før en tjeneste utføres, spør i salongen hvilken type lamper manikyrist bruker. Vi kan treffe både tradisjonelle UV-lamper som emitterer UVA- og UVB-stråling, og LED-lamper som ikke emitterer en slik stråling. Derfor anses LED-lampene for å være mye tryggere.

Er UV-lamper skadelige?

UV-lamper avgir ikke mer lys enn naturlige solstråler. Eksponering for UV-lys ved en behandling sammenlignes med 1,5 minutters tid tilbrakt i sola. Det betyr at vi lenger eksponerer våre hender for sola når vi f.eks. kjører bil enn når vi herder lakken i lampen.

Hvordan beskytte hendene mot strålingen til UV-lamper?

Selv om UV-lamper som brukes i salonger er trygge, er LED-lamper bedre for huden vår. Hvis du er bekymret for hendene dine, kan du bruke en krem med solfaktor før manikyr. Huden på hendene bør vi likevel beskytte hele året. Det hjelper oss å unngå misfarginger og ha glede av ung hud i mange år framover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar